Hilal KANIKAYNUR GÜRELİSMAİL HAKKI AKGÜNSerpil Orhan FEDAKARMeltem BAYRAKTARBärbel ROCKOKUYUCU2024-07-242024-07-2420151300-0225http://akademikarsiv.cbu.edu.tr:4000/handle/123456789/23403Hem sağlık hem de gıda sektörü için önemli bir bitki olan Stevia rebaudiana Bertoni, kalorisi olmayan tatlandırıcı bileşikler içermektedir ve stevia-kaynaklı sentetik olmayan bu tatlandırıcılar için talepte sürekli bir artış söz konusudur. Mevcut çalışmanın amacı, S. rebaudiana'nın in vitro ticari üretimi için yüksek steviosid ve rebaudiosid A içeriğine sahip klonların belirlenmesidir. Bu amaçla, Stevia tohumları in vitro koşullarda kültüre alınmış ve yüksek çoğaltım oranı ve yüksek steviosid ve rebaudiosid A içeriği gösteren klon hatları seçilmiştir. Elde edilen iki klon hattı ticari bir üretici tarafından Stevia'nın ticari üretimi için adapte edilmiştir.tur[Fen > Temel Bilimler > Biyoloji]Determination of Clone Lines Having a High Content of Stevioside and Rebaudioside A for In Vitro Commercial Production of Stevia rebaudianaAraştırma Makalesi