Repository logo
  • English
  • Català
  • Čeština
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Gàidhlig
  • Italiano
  • Latviešu
  • Magyar
  • Nederlands
  • Polski
  • Português
  • Português do Brasil
  • Srpski (lat)
  • Suomi
  • Svenska
  • Türkçe
  • Tiếng Việt
  • Қазақ
  • বাংলা
  • हिंदी
  • Ελληνικά
  • Српски
  • Yкраї́нська
  • Log In
    Have you forgotten your password?
Repository logoRepository logo
  • Communities & Collections
  • All Contents
  • English
  • Català
  • Čeština
  • Deutsch
  • Español
  • Français
  • Gàidhlig
  • Italiano
  • Latviešu
  • Magyar
  • Nederlands
  • Polski
  • Português
  • Português do Brasil
  • Srpski (lat)
  • Suomi
  • Svenska
  • Türkçe
  • Tiếng Việt
  • Қазақ
  • বাংলা
  • हिंदी
  • Ελληνικά
  • Српски
  • Yкраї́нська
  • Log In
    Have you forgotten your password?
  1. Home
  2. Browse by Author

Browsing by Author "meltem serdaroglu"

Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
  • No Thumbnail Available
    Item
    Effects of deboning methods on chemical composition and some properties of beef and turkey meat
    (2005) NERIMAN BAGDATLIOGLU; meltem serdaroglu; Yıldız Gülen TURP
    Bu çalışmada mekaniksel olarak ve elle kemiklerinden ayrılan daha ve hindi etlerinin bazı kimsayal ve fiziksel özelliklerinin karşılaştırılması amaçlanmıştır. Örneklerin kimyasal kompozisyonu, TBA değerleri, kolesterol, kalsiyum ve demir içerikleri saptanmış, hunter renk parametreleri ve yağ asitleri kompozisyonları belirlenmiştir. Kemik ayırma yöntemi hindi ve dana etinin kimyasal kompozisyonu üzerine etkili bulunmuştur. Mekaniksel olarak kemiklerin ayrılması örneklerin kolesterol, demir ve kalsiyum içeriklerinin artmasına neden olmuştur. Elle ayıklanan hindi etinde bazı yağ asitleri (C16:0, C18:l ve C18:2) oranları yüksek bulunmuştur. Mekaniksel ayıklama işlemi C18:l, C18:2 ve C18:3 oranlarının artmasına neden olmuştur. Mekaniksel olarak ve elle ayıklanan dana etinde C18:l, C16:0 ve C18:0 oranlarının yüksek olduğu saptanmıştır.

Manisa Celal Bayar University copyright © 2002-2025 LYRASIS

  • Cookie settings
  • Privacy policy
  • End User Agreement
  • Send Feedback